Onderhoud

Een stuk Brol heb je in principe voor het leven, maar de werkelijke levensduur heb je voor een groot stuk zelf in de hand. Niet alleen gaat het langer mee als je er goed zorg voor draagt, maar ook na zware beschadiging kan het nog heel wat waarde hebben. Op deze pagina vind je allerhande tips & tricks om je gebreide items zo lang mogelijk in goede staat te houden. Klein gaatje, los draadje … Ook daarvoor zal je hier in de nabije toekomst terecht kunnen. Hou in ieder geval het stukje bijpassend restgaren dat je bij je bestelling kreeg goed bij, je weet nooit wanneer het van pas gaat komen!

Begin alvast met deze onderhoudstips om je BROL veilig door de eerste winter te leiden:

Was je Brol zo weinig mogelijk. Even buiten laten uitwaaien doet vaak al wonderen. Toch nood aan een grondigere opfrisbeurt? Was je Brol dan voorzichtig met de hand in lauwwarm water en wolwasmiddel. Laat even weken en duw er zo veel mogelijk water uit, zonder te wringen. Laat plat drogen en vermijd volle zon.
Seizoenswissel? Berg al je Brol plat op, in een katoenen zak of afgesloten door, eventueel vergezeld van een stukje cederhout of zeep, om hongerige motten af te houden.